Met eierdozen kun je alle kanten op. Nu eten wij zelf geen eieren, dus ik ben voor de dozen afhankelijk van mijn dealer (lees: een vrouw uit een flat verderop die ze voor 10 cent per stuk verkoopt – overal is een markt voor), maar als ik dan eens een eierdoos heb, knutselen we er ook volop mee. Zo lenen ze zich perfect om rupsen en slakken mee te maken. Een eierdoos, verf en eventueel een paar pijpenragers en plakoogjes, meer heb je niet nodig. 

Ik gebruik met kinderen graag plakkaatverf. Dat verft makkelijk, is lekker snel droog en als het in de kleren komt, krijg je het er meestal ook wel weer uit. Dit zijn pastelkleuren van Creall, dan is het eindresultaat ook niet zo oogverblindend hysterisch. Lifehack voor interieurvriendelijke knutselwerkjes 😉

Hoe maak je een rups of slak van een eierdoos?

Knip voor een rups een reep van een grote eierdoos (het liefst zo eentje voor 36 eieren, zo’n vierkante) en trim de randjes een beetje bij. Voor een slak gebruik je twee ‘hobbeltjes’ van de eierdoos. De foto’s spreken denk ik wel voor zich.

Geef je kind een paar kleuren verf en een kwast en bedenk samen welke kleuren de rupsen en slakken kunnen hebben. Zijn ze 1 kleur? Meerdere kleuren? Ze kunnen zich helemaal uitleven. Als de verf droog is, maak je met pijpenragers voelsprieten (en eventueel nog pootjes) en je tekent of plakt er oogjes op. Goed laten drogen en klaar!