Over kinderknutselblog

Mijn naam is Nikki. Ik ben 32 en geïmporteerd West-Fries in Zwolle (sinds 2008). Ik heb een man, twee dochters (2018 en 2020) en twee katten. In het dagelijks leven ben ik freelance tekstschrijver. Mijn bedrijf heet &Bijhouwer en als je een kijkje op mijn website neemt, krijg je een goed beeld van wat ik doe.

Het allergelukkigst word ik van mijn gezin. Van ons vieren op een kluitje. Verder probeer ik -joh- zoveel mogelijk te knutselen. Ik hou ook van wandelen, eet het allerliefst linzensoep met stokbrood, word intens gelukkig van een schoon bed, wijn en de zon, maar chagrijnig van veegwagens. Ik bezoek graag kringloopwinkels, heb altijd koude voeten, word blij van wakker worden in een tentje, maar ben ook heel graag thuis, kan enorm genieten van dansen tot de zon weer op komt en ook van samen onder een dekentje op de bank. Ik blog over mijn leven als moeder/zzp’er/mens in de vinex op mijn blog Splitlevelleven.nl. Daar vind je een (semi-)wekelijks fotodagboekje.

Kinderknutselblog is ontstaan toen ik ontdekte dat kinderen knutselen heel leuk vinden, zolang het eindresultaat maar niet te vastomlijnd is. Het gaat ze vaak meer om het maken, dan om wat het precies wordt. Maar, zoekend naar inspiratie, kon ik weinig voorbeelden vinden van procesgerichte knutsels met een leuk resultaat. Dus niet alleen die hompen grijsbruine klei met kralen er in en kilo’s confetti geknipt van reclamefolders, en ook niet die bijna kant-en-klare knutselwerkjes van Pinterest, maar iets ertussenin. Dus besloot ik ze zelf maar te verzinnen. En te testen. En te fotograferen.

Dat is uitgelopen op deze blog: kinderknutselblog.nl!

Je vindt hier meerdere knutsels per week, maar ook achtergronden en inspiratie. Gewoon voor thuis, in gewone-mensen-taal, met spullen die je overal kan kopen of hergebruiken. Want knutselen is écht een van de leukste dingen om samen te doen.